Bröllop

Var på morbrors bröllop igår, riktigt trevligt. Synd bara att det skulle regna

Hann bara äta på morgonen så for jag och mamma till frissan för att fixa håret till bröllopet. Var riktigt nöjd med min uppsättning :)
Sen for vi till mosters för att sminka och byta om. Fixade också min styvkusins hår. Hennes storasyster skulle ha lockat det, men hon hade så långt hår att det inte blev alls lockigt, så blev hon jätte ledsen när hennes hår inte alls var fixat, så jag lovade att hjälpa henne. Jag gjorde en fläta, som var på en sidan :P Dåligt förklarat, men orkar inte tänka på korrekt svanska nu. Hon blev riktigt nöjd med den fastän det bara var en fläta.
Bröllopet var i korsholms kyrka, en riktigt fin kyrkan :) Btw så satt vi näst längst fram :P Sen när vigslen var klar så brukar man ju kasta ris på brudparet, men istället för ris så fick vi blåsa såpbubblor :P Var nog en kul idé, men inte så smart. För flera såpbubblor så kom ju på kläderna så det blev fläckar...
Bröllopsfesten var i sundom u.f. lokal. Programmet där var nog nästan helt vanligt, gästerna hälsade på brudens och brudgummens föräldrar, sen kom brudparet och alla hälsade på dem. Sen var det förätt, fisk och sallad. Efter det varmrätt (suprise) gris inrefilé, grönpeppar sås, klyftpotatis och ungsgrönsaker med timjan, det var riktigt gott :) Så hade brudens pappa ett tal, sen spelade brudens familj en låt. Bruden, både hon och hennes familj, och de närmast ingifta i familjen är så otroligt musikaliska. Alla kan spela något instrument och så kan de alla sjunga och har bra sångröst. Sen hade båda bestmans (?) vasitt tal. Den ena var verkligen bra på att tala och bra tal hade han också, men fick skratta många gånger under hans tal. Den andra bestmanens tal var inte alls lika bra, men det ärhuvudsaken att de säger något. Efter det så var det bröllopstårta, de hade flera marsipan tårtor på en sorts ställning. Bröllops tårtan var super god :) Åt barnen hade de lite lösgodis, godiset var i super gulliga glas burkar, man fick en riktigt gammaldags känsla då man såg burkare. Senare inåt kvällen så var det flera vuxna som plundrade godisburkarna :P Efter kaffet så hade brudgummes pappa ett tal, sen min mamma och moster. Deras tal var jätte bra, fastän de kanskeinte är några talare på det viset. Sen hade brudtärnorna en "lek"  åt brudgummen. De hade på brudens möhippa "målat" med fingerfärg så skulle brudgummen gissa vilken "teckning" var brudens, fastän han fick gissa tre gånger och i de före sista gissnigen tog bort alla som hade fel färg så lyckadest han inte gissa rätt. Sen så var det bröllops valsen och lite dans. Så kastade bruden buketten och brudgummen "sukka nauha" (vet inte vad det är på svenska..?"( som han först skulle ta loss med munnen. Det var samma par som fick buketten och sukka nauha, så det är väl de som gifter sig nästa gång ;) Så var det ännu mera dans, sen lite kvälls mat och ännu mera dans. Vi for me några timmar före det slutade eftersom småsysken började bli så trötta.

Idag har jag ännu inte hunnit/orkat göra något.

//: Julia

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0