Damp...

... Känns helt som om jag glömt någonting. Så är jag inte helst klar med packningen och jag måste fara om 20 minuter :S och ändå sitter jag här och bloggar :P Är på väg till Umeå på ett studibesök :D
Btw så hade jag grundskolans sista prov idag, det var finska. Det gick bra, tror jag... :P

//: Julia

Dålig uppdatering...

... Har inte orkat blogga i hälgen, men nu ska jag skriva ^^

Fredag- Engelskaprovet gick för ovanlighetens skull bra... Kunde nästan ingen gramatik men kunde alla ord förutom ett, oftast gissar jag på det mesta. Men denhär gången visste jag vissa saker :P Jag, Hanna och Ben var till WÖR-tv, vi nästan ingenting gjort... Vi filmade lite och tog in, det var det enda. Var till stallet, red lite dressyr men det gick inte alls bra.

Lördag- Städade rummet på morronen. Sen for jag och pappa till bertby för att hämta hästarna. Mina småsyskon hade kompis kalas så vi hade ponny ridning, vi fick låna Fannys ponny, Kayo. Så hade vi förståss Leroy också. När vi kom till oss lagade jag i ordning hästarna. Sen var det att ranta runt i ringen några timmar :P Sen när kalase var slut for jag och red. Det är så himla mysigt att rida i skogen :) Så var Leroy så pigg då det var på nytt ställe. Så tror jag att han också gillar att vara i skogen. Fastän vi bott här i 10 år så har jag inte varit så långt ut på dalaholmen som i lördags :P Hittade jätte härliga ridvägar :) Sen på tillbaka vägen mötte vi pappa å Kayo. Någon hade visst inte tyckt att det var alls roligt att bli lämnad ensam :P Så mötte vi också grannen som var ute och gick med sina hundar, "Jag har större hund än dig" sa pappa åt honom som lämade de och prata jätte länge. Red inte iväg så att Kayo skulle hållas lung, så att papp å grannen skulle få prata ifred.
När vi kom hem gav ja hästarna lite mat, sen for jag och äta lite själv.
Efter att vi fört hästarna tillbaka så kom Ben och Clara hit. Vi hade en riktigt trevlig kväll :D

Kayo
Idag- Idag har jag inte gjort något... Har varit till stallet. Red dressyr, gick super duper bra :D Leroy fick nog en guldstjärna eller två :P Jag hade en pulsklocka på medans jag lagade i ordning Leroy och red. Red i ca en timme och lagade i ordning i ca en timme, allt som allt for det ca 650 kcal. Lägata pulsen jag hade var 105, tror jag, och högsta var 146, och det kändest ingen stans :P Min vilopuls är annars 76. När jag kom tillbaka stängde jag av pulsklockan eftersom den pipade när min puls inte var tillräckligt hög för att bränna kcal. Sen kom Harry, han tittade på Leroys framhovar och sa att det är bäst om vi tar bort framskorna eftersom de vridits så konstigt (är jätte länge sedan vi gjort något åt framskorna, men eftersom de var i så bra skick när hovslagaren var och skodde senast). Så fick jag den stora äran att försöka, fick lös en eller två sömmar :P Sen fick Harry ta lös resten plus skorna xD Men inte är det så lätt när man inte kan :P Övar man inte så kan man inte heller lära sig...

Nu chattar jag, lyssnar på musik och borde göra en massa saker :P

//: Julia

Det är ALLDRIG för sent att bättra sig...

...Därför tänker jag vänta ett tag till :)

Ja nu är det dagen före prov och så ännu en gång så tänker man "Varför har jag inte läst äxan bättre?", "Jag borde ha börjat öva några dagar tidigare" och "Till nästa prov skall jag läsa bättre". Men det blir ju alldrig av... Men en bit på bättrings-vägen är jag nog, har nämligen testat en ny inlärning teknink. Går riktigt bra. Om jag skulle ha börjat övat en dag tidigare så skulle det här provet kunna gå riktigt bra. Men nu har jag ju inte gjort det så det kommer att skita sig iallafall xD

Shit happens and then you die

( Skriver av mig lite, inget intressant :P :
Jag vet inte alls vilken inlärnig teknik som funkar mig bäst :( Jag har inte dåligt tålamod men har ändå alldrig ro att läsa på prov. Jag minns texter relativt bra och bilder, men det hjälper inte att märka de svåra orden med markering penna? (Har engelska prov imrn). Tanke kartor och anteckningar hjälper mig massor, inte att läsa dem sen utan att göra dem. Jag lär mig bra av att höra någon berätta men minns inte alls bättre av att höra mig själv. Så har jag bara problem med att koncentrera mig när jag ska läsa på prov, på timmarna går det hur bra som helst. Men måste nog oftast leka med ett sudd eller penna för att lära mig bra. Kanske är jag bara lat och otålig när de gäller provläsning?  Men visst skulle det vara lätt om precis vet hur man ska läsa på proven, då skulle det inte vara så tungt. Men det går varken bättre eller sämre hur jag än gör. Eller en gång gick det mycket bättre när jag gjort anteckningar till ety hissa prov men har i princip skrivit av alla kapittel vi hade till proven, bara formulerat om det lite. Men inte har jag ju tålamod att skriva såna anteckningar till varje prov, de där historia anteckningarna tog mig flera dagar att göra (3 eller 4?) och dessutom var vi lediga två av dagarna så jag hade massor av tid att skriva. Har man två, tre prov på en vecka så kan man ju inte göra sådanna antckningar! Man hinner inte göra något annat om man skulle göra det. Så var det ju inte så värt effektivt heller. Jag borde gör något test på hur jag lär mig bäst. För nu när jag skrivit så har jag kommit på en del av problmet: Jag har inte tålamod att plugga så mycket jag behöver, för det känns så hopplöst när det tar så länge. Men visst ska alla ha sina svagheter och mina är verkligen språk! )

Ska fortsätta läsa på prov nu... Dessutom borde jag krafsa ihop en uppsats... suck -.- Borde inte lämna allt till sista minut, vilket jag alltid gör... -.-

//: Julia

Den 18 Maj 2010

Har varit super trött idag... -.- Zzzzz
For till stallet efter skolan, var och körde en liten stund. Leroy är ännu jätte snabb! Idag var det andra gången jag hade problem med att få stopp på honom. den första gången var första gången jag körde honom och så nu idag .P Han blev lite väl ivrig idag, men nog är det ju roligt när det går hårt men i kurvorna skulle det gärna få gå lite långsammare. han galopperade också idag, vi kom lite för hårt i en kurva, så det var lättare för honom att galoppera än att trava. Men fick hono att bryta ner till trav genast. Skulle det ha varit trav tävling så hade vi fått tävla vidare tror jag :P  När vi kom tillbaka till stallet började det ös regna och åska.

//: Julia

Trött

Skolan gick helt bra idag, varken kul eller tråkigt...  Hade tänkt fara till stallet men kom ihåg att jag borde skriva två uppsatser tills imorgon :S Sen är jag ätit åt och varit lite på datorn så skulle jag lägga mig på sängen och börja skriva, men före jag tog fram sakerna tänkte jag "Jag ska bara vila ögonen en liten stund..." Sen kommer mamma och fågar "Inte sover väl du..?" så svarade jag nä för jag trodde att jag inte sovit, men sen när jag tittar vad klockan är hade jag sovit några timmar och uppsatserna är fortfarande inte skrivna :S Har en håltimme imorgon så hinner jag skriva i bssen, så det gåt väl nog... Ska se desperate houswives nu, det är ju så mycket viktigare :P
Har dessutom kommit på att Dream Theater är super bra band! Mina favorit låtar av dem (än sålänge har hört LÅNGT ifrån alla) är The best of times och Whiter.

dt
Omslag till albumet
"Black Clouds & Silver linings"

//: Julia

Åminne

Igår städade jag mitt rum. Så var jag till butiken och handlade lite, för mamma och pappa hade inte tid att fara till butiken :P Så garnerade jag muffins. Vi hade kalas åt Alex och Mimmi på eftermidagen. Åt baa tårta och resten av kalaset lagade jag mig klar för åminne. Fasters man förde mig dit varifrån taxin skulle hämta mig. När man bor på bakom takana långt bort från alla andra vänner så är man tvungen att möta taxin :P Vi stannade vid abc i vasa. Jag tänkte köpa alkohol fri cider, men de sålde inte det åt under 18-åringar, sjukt! På andra ställen får man nog köpa alkoholfritt cider fastän man inte är 18.
Hade riktigt kul kväll :) Synd bara att det blev som det blev på slutet...

Idag har jag varit i stallet. Ridningen gick super bra :D Fastän jag bara tänkt att det bara skulle bli ett "luffa omkring" pass. Märker nog att allting går så mycket bättre om man inte ha en massa förväntnigar och krav. Så tror jag att vår vädret hjälper både mig och hästen. Just före jag skulle fara hem så kom en massa små söta flickor till stallet, de skulle ha ponnyridning på Fannys kalas (stallets ägares dotter).

Har varit och simmat idag också, alltså i sjön :P Det var jätte kallt :P Ska fara och se på film nu :)
//: Julia

Svanar

Det var några svnar i stranden igen. Först var det två knölsvnar, så kom en sångsvan, som antagligen var en hane, och jagade iväg knölsvan hanen, efter en stund kom en sångsvna till, så simmade sångsvanarna iväg. Och i vår strand lämnade knölsvans honan, som efte en stund simmade iväg xD Här är några bilder iallafall:











//: Julia

Härligt väder :D

Kom just hem från stallet. Det har varit super härligt väder tills nu...

Jag rycktade Leroy utomhus :) Köpte ju paddar till bakabenen igår, men huhu förrän jag fick de att sitta bra :P (har använt benskydd, som sprack ivntras när det var så klaat, förrut och lindat benen utan paddar). Dessutom hade jag alldeles för korta benlindor, så blir nog att köpa nya.
Sen när vi var och red på en liten smal väg så körde en traktor om oss och Leroy brydde sig inte alls. Sen när vi galopperade förbin den där tarktoren, som då var på en åker och arbetade, så blev Leroy jätte rädd för den och gjorde en u-sväng i full galopp :P vägen är inte alls bred, bara så att en traktor kan köra där ( det går inte helst att köra om en häst på den vägen, så smal är den). Tänkte nästan falla av när Leroy svängde om, har alldrig förrut helst vara nära att fall av honom fastän vi ridit omkull en gång. Tappade en stigbigylen och hänge nästan på halsen, men som tur är inte Leroy en sådan häst som sticker iväg, så han stannade efter att han svängt om så jag kunde bra sätta mig ordentligt i sadeln och rida vidare. Några hundra meter bort, då vi var i en skogs dunge så blev han också jätte rädd för något och galoperade sick-sack några meter, så var ganska nära att falla av. Fastän Leroy har gjort sina glädjeskutt, små bockat, hoppat till för något eller skyggat för något så har jag alldrig helst varit nära att falla av :P Okej har varit på väg att glida av någon gång då jag övat kort trav barbacka, men det räknas inte.
Sen for vi på en åker och övade glaopp volter och galopp ombyten, Leroy var jätte duktig idag :D Sen på hemvägen så övade vi på skänkelvikningar och öppna. Han har börjat klara av att göra öppna åt höger nu också :D Men i skänkelvikningarna fuskar han massor, så blir det ju inte heller bättre av att jag är jätte dålig på skänkelvikningar. Men något måste man ju ha att öva på, annas skulle det inte vara roligt :)
När vi kom tillbaka så spolade jag av honom och så gick vi omkring på stallgården och betade lite.

//: Julia

Lyckad dag i vasa

Var på trav igår med Nordic Trotting Team.
Först när jag kom ti, deras, stall så fick jag tvätta sulkyerna vi skulle ha med. sen så förde jag och Frida sakerna till bilen och sen lastade vi hästarna. Yoga Hornline och Quiberon* skulle springa. Är smått stolt över att jag och Frida klarade av att lyfta upp rampen själva :P

När vi kom fram till trav banan i vasa så fick jag lasta ur Quiberon* och skritta honom en stund. Sen fick jag den stora äran och hämta vatten, spillde inte alls ut hälften på vägen :P Yoga skulle värmas upp först så hjälpte till med små saker, tex satte på förbygeln, knäskydd.... Medans de andra gjorde i ordnig Quiberon* så pratade jag med Yoga så att han skulle hållas lung före starten. Hon är nog så duktig häst, det var hennes andra start och var relativt lugn. Före de for så tog jag av täcket av henne. Så var hon ännu duktigare när hon sprang, hon kom trea :D Efter de skrittat av henne så tog jag av henne selen, benskydden och bindlarna. Så satte jag på två täcken åt henne.

Y
Lillsprettan (Yoga Hornline)
Foto: Mikael Manderbacka

Så förde jag sulkyn tillbaka till bilen.
Quiberon hade sämst rekord av hästarna i hans lopp, så räknade de med att han skulle vara bland de tre bästa. Han var också dagens favorit, de talade en del om honom i högtalarna just före loppet. Quiberon var också duktig, han kom två :D Det var jätte nära att han skulle ha kommit etta, men på de sista hundra metrarna sprang en annan häsr förbi, men det blav absolut ingen överlägsen seger för den andra hästen :P
Efter loppen så for jag och Frida på bulla paus :P Sen skrittade vi Quiberon lite till. Vi såg ett varmblod skimmel, den hade antagligen ryskt blod i sig. Sen var det bara att börja kånka saker till bilen. När vi skulle packa Quiberons sele så hittade vi inte den ena svansremmen, som man sen bär alltihopa i, så finns det inte heller några handtag på kassen. Så frågade Frida om jag kunde ta sulkyn på samma gång så kom vi på att vi kan sätta selpåsen på sulkyn, efter några försök så fick vi den och hållas så gick jag i snigel fart till bilen så att selpåsen inte skulle falla av :P

När vi lastat båda hästarna så tittade vi på Fridas bekants häst lopp, den hästen kom två. Sen gick vi och tittade i trav bussarna. Hittade en super härlig grimma, men isa inte riktigt köpa den eftersom jag redan har några grimmor. I den andra travbussen hade de en massa special saker, för vissa saker var handgjord och en del saker var också unika. Hittade en jätte fin förbygel, som jag tänkte köpa åt Leroy, men den kostade 35 € (Man kan få en för 5€ på minimani, men de är ju fårståss inte alls lika snygga). Men Dan köpte den åt Yoga, han fick också lite rabatt eftersom den travbussen ska ha reklam på hans bil. Förbygeln var jätte fin, den hade svart kanter, vit på mitten och sen massor med runda, platta, nitar :D Hitadde också ett coolt pannband åt Leroy, men jag hade inte med tillräckligt med pengar. Köpte ett par paddar till bakbenen åt Leroy, de var super billiga och verkar vara jätte bra också. På hemvägen tog vi två glass pauser, en med r-kioski och en med grillen i vörå :P

När vi kom tillbaka till stallet så hälsade jag på de andra hästarna och hjälpte till med några små saker. Jag satt på med Frida till kaitsor, där hon bor. Så kom pappa och hämtade mig därifrån.

Ska nu fara till stallet nu :)

//: Julia


Leroys födelsdag :)

Idag på håltimmen for jag och köpte massor av äpplen till Leroy, det är hans födelsdega idag så :) Vi fick veta vad vi fick i moddeprovet och jag fick 9 fastän jag trott attdet gått jätte dåligt.

For till stallet efter skolan. Leroy börja bli riktig pigg nu. Såg honom, för en gångs skull, stå någon annanstans i hagen än vid porten, så hälsde han på hag grannen. Nu först har han börjat bry sig om de andra hästarna.
leroy kom och mötte mig i hagen så tog jag upp porten, precis som jag brukar och Leroy gick ut och åt lite gräs, sen när jag stängt porten igen och skulle hämta honom så for han av sig själv in i stallet, förbi havrehinkarna och höbalen och rakt in i boxen :)  Så fick han dricka lite förrän jag gjorde i ordning honom. Leroy brukar inte följa mig ut ur boxen, men idag gjorde han det, men vi gjorde en omväg via Royals box :P Så selade jag honom och spände för. Han är ju född till travare och ska också fira sin födelsedag som travhäst :P
(Äpplen fick han mest helatiden :P)

Efter åt var jag och red Albert. Men det var en hel del om och men innan jag komm upp på ryggen. Han har fått sig att jag är ett lejon som föröker äta upp honom när jag sätter foten i stigbygeln. I början försökte jag hoppa efter honom, men han började kasta sig åt sidan så det var lättast att ta bort foten och pröva igen (Har inget hörn att tränga in honom i). Sen när jag äntligen kom så långt att jag skulle hoppa upp så tyckte han att det var jätte obehaglit och kastade sig åt sidan igen -.-' Så tänkte jag ta en bilring så att jag lättar skulle kunna hoppa upp, men då blev han livrädd för bilringen, så tappade jag tygalrna, så hade jag en häst på rymmen -.-' Blev inte alls orolig eftersom jag trodde att han skulle springa raka väget in i stallet, men nej då. Det var jätte roligt att springa omkring på vägen och på stallplanen. Visste att det var ingen ide att springa efter honom. Försökte lungt gå till honom och locka på honom, men han var så uppspelt så så fort jag kom för nära sprang han iväg. Han var omutbar, varken äpplen eller havre lockade honom. Orkade inte leka med honom mera då så jag satte mig på några platskorgar som finns på stallgården så koma han nästan smygande fram till mig och tyckte att det inte var roligt mera när jag inte sprang efter honom. Så kom Harry så blev det något enklare, men krävdest iallafall två försök, för på första försöket så började Albert typ hoppa omkring medans jag hoppade upp så jag hamnade bakom sadeln, så bockade han förståss -.-' Men andra försöket slapp jag upp i sadeln, så då var det inga problem. Världens snällast häst när man sen väl är uppe. Inga tendenser på att sticka iväg eller bocka. Lyssnar på relativit små hjälper och man behöver absolut inte dra honom i munen. Så försöker han alltid vara till lags. Så under bar häst att både rida och hantera, men då var det ju uppsittningen som inte är den enklaste :P
Men efter ridturen så "tröstade" Jessica mig och sa att hon hade samma problem med Maija när hon red in henne, att det blev bättre med tiden. Måst ju tänka på det att dethär är femte gången Albert blir riden.

//: Julia

Jag är bra i skolan, det gäller bara att övertyga lärarna... :)

Har vari till farmors på kaffe och efter det var jag och red. Superhärligt :) Var ut på en åker och red en stund. Leroy började gå jätte fint och lyssna bra :) så gjorde vi typ våra första hela galopp volter, ha brukar inte orka galoppera ett helt varv utan bryter av i slutet. Så gjorde vi några galopp ombyten också :) På hämvågen galopperade vi flera kilometer och ändå var det jätte svårt att få stopp på honom :P

Nu har jag läst lite på prov, känns som o jag kan det och samtidigt känns det som om det inte kommer att gå bra :S

//: Julia

Morsdag

Har inte gjort så mycket idag än... Men snart ska vi äta, sen till farmor på kaffe efter det till stallet, ska rida både Albert å Leroy, om jag hinner.

Igår var jag då i stan. De hade en massa bra erbjudande i flera butiker. Tex i vila, man fick ta två par bycor för priset av ett par, så fanns det bara de minsta storlekarna kvar "/ Så på jim å jill hade de cheapmonday byxor för bara 19€ men så hade de inga storlekar förståss :( Men hittade ett par andra jeans :) Så köpte jag en gul topp och ett par leggings. De där leggingsen var jätte konstiga storlekar, min vanliga storlak var alldeles för små och nästa storlek var jätte stora, men köpte att par iallafall eftersom de va så billiga. Så köpte jag nytt nagel lack :) Lackade också naglarna första gången på jätte länge, blev inte riktigt som jag ville, had för bråttom när jag lackade... Nå vänster hand blev lite som jag tänkt, men inte höger xD

//:Julia

Kort trav

Ok dag iskolan igår, modde provet gick jätte dåligt :( Jag och Ben var ti Wör-tv, så hade vi förståss tekniska problem så vi fick ingenting gjort.
Var till stallet efter skolan, var och red en liten stund. Leroy var jätte duktig :) På hemvägen övade jag på kort trav, har kunnat sitta helt stilla i kort trav, men kan inte det mera... Kan säga att det känns idag att jag övat på kort trav igår :P

Har städat nu nå lite och ska snart fara till stan :)

//: Julia

Ordkunskap

Skolan var ganska ok, hade religons prov- det var jätte lätt och gick bra ^^
For en liten stund till stallet efter skolan, pratade mest med stall ägaren, han visste mycket idag :P Sen for jag och körde en liten bit med Leroy. Hann inte göra något med honom efteråt för mamm kom medans jag höll på at sela av, hann inte heller rykta honom så bra.

Svanar

Svan (bilden är redigerad) som jag fotade förra året
med min gamla (dåliga) kamera

Har just varit och fotat en svan i strande, men som vanligt simmade den iväg så fort jag gick ut :P Tittade just på hippos och såg att Yoga Hornlien kom 8:onde på travet idag :D Det var hennes första lopp :) Det var 16 som deltog i loppet, så dåligt var det ju inte :) Dessutom var nästan alla andra hästar strtade förrut och typ 10 andra hade snabbare rekodtid än vad hon hade.

Nu håller jag på och läsa till mordersmäl ordkunskaps prov -.- Vi har haft massor av orkunskap förrut så finns det ju faktiskt en anledning till att man inte kan alla dessa ord, det beror på att man alldrig hört dem eller änu mindre använder dem. Så är nog en hel del ord som man redan använder som borde vara "nya" och "svåra". Vi har typ ett ordkunskaps prov varje höst och ett varje vår, så många ord har vi haft tidigare, så varför kommer de med igen?

Albert Park

Igår: Var helt ok dag i skolan. På samhällslära lekte vi domstol :P Alla i skolan slutade klockan 1 igår. Lärarna skulle på någon fortbildning. Jag for till stallet efter skolan. Red Leroy först, gick faktiskt bra :D Har nu gått lite sämre ett tag men nu är det på väg upp igen :D Efteråt red jag Alber Park :D En f.d travhäst. Han har varit sjuk i vintarst så senast han fick göra något var i januari :S Han var så himla nöjd att få göra något :D Han försökte nog trava lite med mig, men då jag sa nej så var det nej, så var han nöjd med det. Han snubblade ganska ofta, men han har ju jätte långa hovar (travhäst modell). Gick några varv vid hallen. Jag testade lite vad han förstod och inte förstod, så då jag bad honom att svänga började han gå runt på en pyte liten volt, så gick han så flera varv sen började han cirkla bakåt. Han verkade vara glad att få vara till lags och över att han kunde böja på kroppen förr han har ju blivit mest körd och van att han måste svänga med kroppen rakt när han har skaklarna på sidorna, men nu gick det att böja på kroppen :) Efteråt for vi en liten runda i terräng, men han var lite rädd alla bybor som går på högvarv när de äntligen får kratta sina gårdar :P Så han gick med sidan före på många ställen :P Travade lite med honom och han var helt nöjd med att bara lunka på fastän han varit tävlings häst förrut. Albert är verklign en snäll häst som alltid vill vara till lags och gör sitt bästa. Snällare häst får man nog leta efter. Konsting nog så klarade han av att stå stilla, för vissa travare är det en helt omöjligt uppgift, de har ju lärt sig att de absolut inte får stanna. När vi kom tillbaka till stallet så fick jag veta att han har blivit riden tre gånger förrut. En gång testade så startade han e ett monté lopp så den tredje gången vet jag inte när den var. En riktig stjärna och guldklimp :) Skulle han inte vara så lång i kroppen tror jag att han skulle kunna bli riktigt duktigt. I hagen ser man honom ofta göra trav öppna/skänkelvikningar och någon slags galopp piruett (den skulle absolut inte bli godkännd i dressyr tävling :P). Ihelg ska jag nog rida honom mer :D

Albert Park

Albert Park på bilden

Idag: Hade "sov morrgon" steg upp halv 8 istället för halv 7. Vi har håltimme första timmen på tisdagar så jag kör till skolan ibland då. Tra nog tyvärr en timme att körra, men lite tid vinner jag :) Dessutom har vi jomppa de två sista timmarna så vi slutas oftast tidigare. Idag hade vi länk. Jag gick tillsammans med Henna. Fastän vi bara gick så gick vi förbi 3 stycken så slapp ingen förbi oss fastän de sprang lite ibland :P Vi gick 7 km, så det lär kännas imorgon, brukar inte vara ute och gå hemma. Bara ridningen då och det räcker för mig :) Synd att man nästan alldrig har nytta av ridmusklerna annat än i ridning... For till stallet efter skolan, var inte där sålänge. Red en liten stund, det gick jätte bra. Bara jag som är lite "flamsig". Men leroy gick jätte bra. Trampade bra under sig och kom i form. Lyssnade fint på hjäperan, ja alla förutom de drivande. Men märkte om jag flyttar benen lite längre bak och lite högre upp så börjar han gå jätte fort. Månne jag bromsar honom med min sits..?
Han börjar bli lite flintis Leroy min,för kör utrustngen skaver något otroligt. Konstigt nog så har det börjat synnas nu först o.O..?

//: Julia

Källi Maija

Källi Maija


Källi Maija på bilden
Har varit i stallet idag. Alva var också med. Vi var och red en bit. Hon red Leroy ocj jag Maija. Konstigt nog så hamnar jag på alltid på Maija när jag har med kompisar xD Gick helt bra, båda hästarna var väldigt pigga. Var riktigt roligt att ha sällskap :D Efteråt for vi och körde en liten bit med Leroy. Vi var med vauhti kärrynä, gick nog helt bra sen när vi kommit på hur vi skulle sitta. Borde ha tagit koppa kärrynä, men är inte helt säker hur man spänner för den "/ Vi var väldigt fina efter kör turen :P

Har inte gjort så mycket mer idag. Just nu så sitter jag och hör på musik, äter remmar och chattar :)

//: Julia

Vappen

Igår - Shakki va hemma hos Ben på fredagskvällen. Riktigt trevlig kväll :D
Idag - For till stan, gick omkring på troget med Hanna å Kulla. Köpte massor av remmar, kommer alldrig orka äta upp alla xD Har typ ätit 2 hela å smakat av flera :P Sen for vi ti mosters och åt, riktigt gott :D
Nu sitter jag och hör på musik, Sonata Arctica å äter chips :D
//: Julia

RSS 2.0